Barotrauma - Artiklan 5 miehistöopas aloittelijoille (2024)

Barotrauma - Artiklan 5 miehistöopas aloittelijoille (1)

  • Otsikko: painevamma
  • Release Date: Maaliskuussa 13, 2023
  • Kehittäjä: FakeFish, Undertow-pelit
  • Kustantaja: Daedalic Entertainment

Opas artiklan 5 sukellusveneen käyttäjille. Kattaa alijärjestelmän järjestelmien perusteet sekä kunkin roolin yksityiskohdat. Sisältää myös historian ja perustilastot.

Perusteet

Tämä on opas käytettäväksi 5 artiklan mukainen sukellusvene.

Tilastot

Hinta: 25,000 mk

Luokka: Kuljetus

Taso: 3

Suositeltu miehistön koko: 5-9

Suositeltu miehistön kokemus: Kokenut

Lore

Useiden Europa Coalitionin jäsenten yhteistyöstä syntynyt artikla 5 kehitettiin tyhjästä moderniksi vaihtoehdoksi ikääntyvän R-29-laivaston tilalle. Vaikka sillä on joitakin piirteitä R-29:n kanssa, siinä on suurempi lastikapasiteetti, kaksi torpedoputkea, syvyyslatauksen tuki, pakolaukku ja paremmat lääketieteelliset tilat. Siinä ei kuitenkaan ollut joitakin haittoja, kuten suurempi tulipalo- ja tulvaherkkyys ja vain yksi sähköpurkauskela.

Ominaisuudet

Tämä osio kattaa sukellusveneen ominaisuuksia kaikki miehistön jäsenten pitäisi tietää.

Pelastusvene (vai onko se pelastusvene?)

Ehkä tämän sukellusalustan näkyvin ja ainutlaatuisin ominaisuus on, että suurin osa siitä on irrotettavissa. Sukeltajan yläosa tai "ydin" (suljettu paksuun suorakulmioon yllä olevassa kuvassa) toimii pelastusveneenä, kun se leikkaa irti alemman, isomman osan. Irrottaaksesi paina vain sillalla olevaa Dock-painiketta:

Tämä tiivistää kahden osan välisen käytävän ja irrottaa sitten telakoinnin. (Ylempi telakka toimii kuten se toimii vaniljasukelluksissa, ja sitä voidaan ohjata naviterminaalista.) Varmista, että koko miehistö on ensin pelastusveneessä, tai he jäävät todennäköisesti loukkuun alempaan runkoon!

Jos painat tätä painiketta vahingossa, sinun on ohjattava kaksi runkoa lähellä toisiaan ja painettava painiketta uudelleen, ja käytävä avautuu uudelleen, kun telakointi onnistuu. Huomaa myös, että sukellusveneen alemmalla eli drone-osalla ei ole virtaa, kun sitä ei ole kytketty ylempään pelastusveneeseen, eikä se voi toimia kauko-ohjattavana droonina, kuten vaniljasukellusveneille on tyypillistä.

Kun hylkäät drone-osan, menetät kaiken siinä olevan. Tämä tarkoittaa, että jäljelle jäänyt miehistö todennäköisesti kuolee, ja koska kaikki laatikoiden varastot sijaitsevat kyseisellä alueella, epäonnistut todennäköisesti kaikissa lastinkuljetustehtävissä. Älä hylkää alaosaa kevyesti; harkitse sitä vain äärimmäisissä olosuhteissa, kuten reilusti puristussyvyyden alapuolella.

Viimeinen asia, joka sinun tulee muistaa, kun hylkäät laivan: kaikki aseista ja puolustuksista (aseet, syvyyspanokset ja EDC) sijaitsevat droonissa. Kun katkaiset yhteyden, ainoa suojasi vihollisia vastaan ​​on nopeus, joten pääse nopeasti asemalle! Voit ostaa drone-osan takaisin, kun olet telakoitunut aktiiviselle asemalle.

palonsammutusjärjestelmissä

Tulipalot ovat vaarallisia jokaisessa sukellusveneessä, eikä tämä ole poikkeus. Erityisen tappavia ovat kuitenkin tulipalot lastiruumissa, jossa on valtava ilmamäärä. Jos sinulla ei ole jo valmiuksia sammuttaa tulipaloa lastiruumassa sen alkaessa, tai et ole sen vieressä sen alkaessa, suosittelen, ettet edes vaivaudu yrittämään, ellet halua jättää hiiltynyttä ruumista miehistö.

Sen sijaan poistu lastiruumista kokonaan ja sulje kaikki sisäänkäynnit huoneeseen, jossa olet. Sukellusaluksessa on automaattinen palonsammutusjärjestelmä, joka näkee happipalon. Tämä tarkoittaa, että O2-generaattori ei käynnisty ja O2-pullot eivät täyty pidikkeisiinsä tulipalon aikana. Huoneeseen menevät kanavat sulkeutuvat ja myös ovet/luukut sulkeutuvat, kun tulipalo alun perin havaitaan (mutta voidaan silti avata/sulkea manuaalisesti sen syttymisen jälkeen). Anna tulen palaa itsestään ja suorita sen jälkeen mahdolliset korjaukset.

Lopuksi, muista, että happigeneraattori ei tarkoituksella pidä substraattia 100 % hapessa koko ajan; tämä tehdään sekä sähkötehokkuuden vuoksi että vaikutusten lieventämiseksi, jos tulipalo syttyy.

Roolikohtaiset ohjeet

Alla olevat osiot kattavat kunkin aliroolin yksityiskohdat. Se tekee

emmekäsittele perusasiat, joita saatat kohdata vanilja-subseissa (esim. "Kuinka käyttää EDC:tä tehokkaasti"); vain asioita, jotka ovat ominaisia ​​tälle alapuolelle.

Kapteeni

Kapteenin rooli tässä sukelluksessa on

ylivoimaisestivaativin; vain erittäin kokeneiden kapteenien tulisi edes yrittää sitä. Onnistuminen tai epäonnistuminen riippuu lähes täysin pilotointi- ja päätöksentekotaidoistasi. Navigointipäätteessä on pari vaihtoehtoa, jotka näyttävät todennäköisesti tuntemattomilta.

Tuli Torpedo

Tämän osapuolen torpedot on toteutettu kahden kiskotykin muodossa, jotka on kiinnitetty ampumaan eteenpäin (oikealla). Ne on asennettu sukellusveneen alaosan oikealle puolelle, aivan tykkiosaston eteen. Torpedoputkien (eli kiskoaseiden) "kohdistamiseksi" sinun on siirrettävä koko sukellusvenettä, koska ne eivät yksinkertaisesti pyöri.

Jokainen torpedon laukaisu tapahtuu vuorotellen kahden rautatykin välillä. Navigointipäätteen oikeassa alakulmassa olevat valot osoittavat, mikä kiskoase (ylhäällä tai alhaalla) laukaisee, kun seuraava torpedo laukaistaan.

(Nämä valot eivät toimi 0.21.6.0:ssa johtuen ötökkä[github.com])Kaksi torpedoa voidaan ampua nopeasti tällä tavalla, mutta sitten joudut odottamaan, kun kumpikin ladataan uudelleen.

Seuraava kuormaaja, jota käytetään ampumaan tuo 'torpedo', ilmaistaan ​​myös valolla yläpuolella, missä kuoret näkyvät kuormaajassa. Nämä kuormaajat vuorottelevat aivan kuten torpedon "putki", jota käytetään "torpedon" laukaisemiseen.

Nolla vektori

Tämä vain asettaa manuaalisen vektorin sukellusveneen ohjaamiseksi takaisin keskelle (eli neutraali kelluvuus ja ei työntövoimaa eteenpäin tai taaksepäin). Toisin kuin "Hold Position" -autopilotti, tämä sallii sukellusalustan ajautua olemassa olevaan vauhtiinsa, eikä se taistele mahdollisia virtoja vastaan. Se on varsin hyödyllistä, jos joudut yhtäkkiä vaikenemaan ohittaaksesi uhan.

Syvyysmaksut

Syvyyspanokset voidaan laukaista vain tykkiosaston painikkeesta. Kommunikoi miehistösi kanssa käyttääksesi niitä tehokkaasti.

periskooppi

Sillalla oleva periskooppi on normaalisti valaistu vain, kun katsot sen läpi, joten vaikenemisen vuoksi suosittelen, että älä katso sen läpi ollenkaan. Vaihtoehtoisesti, jos haluat lukita valon päälle, vaikka et katsoisi sen läpi, napsauta palopainiketta (yleensä hiiren vasen painike) samalla kun katsot sen läpi. Periskoopissa palaa punaisena merkkivalo, joka osoittaa, että se on lukittu. (Tämä ilmaisin on viallinen 0.21.6.0:ssa)

Painolastisäiliöt / neutraali painolastitaso

NBL vaihtelee sen mukaan, onko "drone" kiinnitetty vai ei. Tämä on kuitenkin huomioitu piirien avulla. Mitä ei huomioida, on se, jos painolastitankki on "poistettu käytöstä" (eli puhdistettu), tyypillisesti miehistösi toimesta, kun taistelet painolastikasveja vastaan. Katso "Turvallisuus"-osiosta lisätietoja painolastitankkien puhdistamisesta painolastikasveja vastaan.

Jos mahdollista, ota pitoasento käyttöön ottaaksesi huomioon uuden NBL:n, jonka painolastitankki on poistettu käytöstä (tai kahdella). Jos sinun täytyy juosta etkä voi pitää asentoa, suuntaa vektoria hieman alaspäin mennäksesi suoraan. Jos liian monta painolastitankkia poistetaan käytöstä, sukellusvene ei ehkä pysty laskeutumaan tai edes säilyttämään nykyistä syvyyttään.

Insinööri

Engineer on enimmäkseen vaniljakokemus (paitsi sinun ei pitäisi joutua johdottamaan uudelleen tonnia tavaraa), ja sinun pitäisi tietää muutama seikka.

Reaktori

Subissa on sisäänrakennettu reaktoriohjain. Suosittelen, että jätät "Automatic Control" pois päältä ja annat sen tehdä tehtävänsä. Huomaat myös todennäköisesti Ohita-painikkeen reaktorissa. Normaalisti tämä tulee jättää punaiseksi (eli pois päältä), mikä sammuttaa reaktorin ("pehmeä" sammutus), kun sub-yksikkö on telakoitu. Tämä mahdollistaa polttoaineen säästämisen, kun se on telakoituna sähkökäyttöiseen etuvartioon liukenemalla pois etuvartioreaktorista.

Mutta saatat haluta ottaa sen käyttöön parissa tilanteessa. Ilmeisin on, kun olet telakoituna hylättyyn etuvarteen, jossa ohitus pitää reaktorin päällä ja antaa virran hylätylle etuvartiolle telakointiportin kautta (samoin kuin itse aliyksikön). Toinen tilanne, jonka haluat jättää päälle, on, kun yrität luoda tyhjennettyjä polttoainesauvoja ammuksia varten. Muista vain, että vaikka voit vaihtaa kytkimen milloin tahansa, sillä on vaikutusta vain, kun sub-yksikkö on telakoitu.

Happijärjestelmä

Happigeneraattori kytkeytyy päälle ja pois päältä tarpeen mukaan. Se yrittää pitää ilmanlaadun 60 prosentissa tai parempana. Tehostaaksesi sähkön käyttöä avaa ovet huoneiden välillä, jotta ilma kiertää. Vaikka tämä ei vahingoita asioita, jos syttyy tulipalo (palohuoneen ovet/luukut sulkeutuvat automaattisesti tulipalon syttyessä), se voi helpottaa sukellusveneen tulvimista, jos siellä on tuuli, ja miehistö haavoittuvampia, jos ulkoisista uhista tulee sisäisiä uhkia.

Jokainen O2-generaattori on kiinnitetty akkuun, joka säätää automaattisesti omaa latausnopeutta tarpeen mukaan. Tämän pitäisi tasoittaa tehopiikkejä, jotka muuten aiheutuisivat O2-generaattorin nopeasta käynnistämisestä ja sammuttamisesta.

Valot

Tavaratilan suuri koko tarkoittaa, että siellä olevat valot käyttävät kohtuullisen määrän tehoa. Jokainen kolmesta kytkimestä kytkee kaikki tavaratilan valot päälle ja pois. Jätä ne päälle, jos haluat nähdä tai tehdä tyhjentyneet polttoainesauvat, tai pois päältä säästääksesi sähköä.

Latauslaituri

Jos olet tottunut lataamaan telakoita vanilja-alustoilla, jotka kuluttavat jatkuvasti 200 W tehoa, älä pelkää. Tämä vie vain murto-osan (10% tai 20W) siitä.

Turvallisuus

Suuren rahtitilan lisäksi se on enimmäkseen vaniljakokemus muutamalla säädöllä.

Aseen valot

Ohjattavien aseiden valot palavat vain, kun katsot periskoopin läpi. Jos kapteeni pyytää varkautta, poistu periskoopeista, jotta valot eivät vedä aggroa.

Torpedot

"Torpedo"-kuormaajissa (oikeastaan ​​kiskoaseissa) on valo, joka osoittaa, kumpi ampuu seuraavaksi; käytä tätä, jos tarvitset erityistä kuoritilausta. Huomaa, että käytetty kuormaaja vaihtuu jokaisen laukauksen kanssa. Esimerkiksi tässä vasemmassa lataajassa on 'torpedo'/shell, joka laukaisee seuraavaksi:

Syvyysmaksut

Syvyyspanokset voidaan laukaista vain tykkiosaston kytkimestä, joten sinun on kommunikoitava kapteenin kanssa selvittääksesi, milloin pudottaa. Pystysuoraan ja välittömästi 'Fire'-kytkimen alapuolelle asennettu syvyysvaraus käynnistyy, kun painiketta painetaan. Toinen syvyyslataus (vasemmalla) on vain varastointia varten, ja se on ladattava manuaalisesti toiseen paikkaan laukaisua varten.

Ballast Flora

Jokaisessa kuudesta painolastisäiliöstä (6 'ytimen'/pelastusveneen alaosassa, 2 'droone'/lastialueella) on kytkin, jonka avulla säiliö voidaan tyhjentää vedestä. Vihreä valo osoittaa, että painolastisäiliö toimii normaalisti, kun taas punainen tarkoittaa, että se on määritetty tyhjentämään itsensä. Nuoli osoittaa, mitä säiliötä ohjataan kytkimellä.

Kun vesi on tyhjennetty, pumppu sammuu automaattisesti, jotta painolastikasvi ei voi pumpata vettä sisään suojatakseen itseään. Jos vettä pääsee edelleen painolastisäiliöön (esim. vuodon vuoksi), pumppu ei välttämättä koskaan sammu kokonaan, joten aseta vuotojen korjaaminen etusijalle. Kuitenkin, kun säiliö on tyhjä, NBL (Neutral Ballast Level) on väärä, ja sukellusveneellä voi olla vaikeuksia laskeutua. Muista olla yhteydessä kapteeniisi, kun poistat panssarivaunun käytöstä.

Jos liian monta painolastitankkia poistetaan käytöstä samanaikaisesti, sukellusvene ei ehkä pysty laskeutumaan ollenkaan ja se voi jopa nousta hallitsemattomasti, joten muista ottaa ne uudelleen käyttöön, kun uhka on hoidettu.

Siinä kaikki, mitä jaamme tänään tätä varten painevamma opas. Tämän oppaan on alun perin luonut ja kirjoittanut orum. Jos emme pysty päivittämään tätä opasta, löydät uusimman päivityksen seuraamalla tätä linkkiä.

Jos uskot, että jokin tämän sivuston sisällöstä loukkaa oikeuksiasi, mukaan lukien immateriaalioikeuksiasi, ota meihin välittömästi yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme.
Barotrauma - Artiklan 5 miehistöopas aloittelijoille (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5928

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.